Verberg folders en documentensets in SharePoint

docset_welcomepage_bigHet gebruik van folders in een SharePoint bibliotheek wordt vaak afgeraden omdat het gebruik van metadata veel meer flexibiliteit biedt. Er blijven echter tal van scenario’s waarin folders absoluut nuttig blijven. Door ook weergaves te voorzien waarin de folders worden verborgen, hang je niet vast aan je folderstructuur en kan je zo toch de flexibiliteit bieden. De bestanden in de folders kan je op deze manier filteren, groeperen en sorteren over folders heen.

Om de bestanden in je bibliotheek zichtbaar te hebben zonder folders (of mappen) selecteer je Alle items zonder mappen weergeven bij het aanmaken van je weergave:


Om documentensets te verbergen kan je dezelfde techniek gebruiken. Je zal echter opmerken dat de documentensets zichtbaar blijven naast de bestanden uit de documentensets. Er is dus één extra stap nodig: je moet een extra filter toevoegen om de documentensets uit je weergave te filteren.

FilterDS

 

Een gedachte over “Verberg folders en documentensets in SharePoint

  1. pieter

    Goede tip om niet geheel hoeven af te stappen van de folderstructuur! Vooral voor nieuwe SharePoint gebruikers blijkt het gebruik van metadata iets waar ze zichzelf wat in moeten trainen alvorens ze het consistent toepassen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.